Online:
Návštev celkom:
© Tomi 2007 - 2013
Kontakt na
správcu stránky
AKTUALITY
29.7.2007 >> Inter odhodlaný vrátiť sa medzi elitu

Inter odhodlaný vrátiť sa medzi elitu

Futbalisti Interu Bratislava budú v nasledujúcej sezóne po prvý raz v ére samostaného Slovenska účinkovať iba v druhej najvyššej domácej súťaži. Na Pasienkoch však všetci veria, že sa mužstvo v I. lige neudomácni nadlho a opäť sa vráti medzi slovenskú elitu. "Padli sme, ale verím, že vstaneme a pevným krokom sa vrátime späť," povedal na piatkovej predsezónnej tlačovej besede prezident klubu Milan Lônčík. On, ale aj hráči a nový realizačný tím si však uvedomujú, že to vôbec nebude jednoduché.

Prípravu absolvovali žlto-čierni v domácich podmienkach. Odohrali šesť prípravných zápasov, z ktorých tri vyhrali, v jednom remizovali a dvakrát súperovi podľahli. "Došlo k výraznému pohybu v kádri. Našou snahou bolo zakomponovať do zostavy nových hráčov. Chceme zmeniť mužstvo, jeho herný prejav. Predstavujem si, že budeme hrať agresívnejší, behavejší a útočnejší futbal. Veľa pracujeme na mentálnom raste hráčov. Chceme, aby súperi mali z nás rešpekt. U hráčov je potrebné zdvihnúť sebavedomie. Upozorňujem ich na to, že súperi si budú chcieť do nich kopnúť´, pretože Inter má stále svoje meno. Nesmú však prichádzať na ihrisko s ohnutým chrbtom," naznačil svoju filozofiu nový tréner Vladimír Koník, ktorého asistentmi budú Andrej Burza a Martin Rusňák, o prípravu brankárov sa na pasienkoch stará Martin Sedláček.

Z minuloročného kádra odišlo sedem hráčov, na súpisku pribudlo osem nových mien. Rovná polovica nováčikov je z vlastného dorastu. Najväčší pohyb zaznamenala stredová formácia, kde je z ôsmich hráčov až šesť nových. Najsilnejšou stránkou Interu by mal byť útok, v ktorom figurujú skúsení a kvalitní zakončovatelia. "Kabína je plná odhodlania. Chceme vyhrávať a pokúsiť sa o návrat do najvyššej súťaže. Myslím, že najväčším favoritom je Prešov, uvidíme, s čím príde Rimavská Sobota a medzi kandidátov na postup chceme patriť aj my. Všetko ukáže až súťaž. Vieme, že všetci budú fyzicky veľmi dobre pripravení, my chceme byť silnejší psychicky," pridal sa nový kapitán mužstva Martin Ševela.

Inter bude svoje domáce zápasy hrávať v sobotu o 10.30 h. Jedným z dôvodov je aj to, aby dorastenci, ktorí budú nominovaní na zápas, ale na trávnik nenastúpia, mohli popoludní odohrať majstrovské stretnutie vo svojej súťaži. Rozpočet klubu je o približne desať percent nižší ako bol vlani, pohybuje sa na úrovni 40 miliónov korún. V tom je už zahrnuté aj financovanie mládežníckych výberov a správa majetku. "Podmienky pre hráčov sa v porovnaní s predchádzajúcou sezónou príliš nezmenili, verím, že sa za to odvďačia dobrou hrou a výsledkami," uzavrel Milan Lônčík.

Zdroj: SITA