Online:
Návštev celkom:
© Tomi 2007 - 2013
Kontakt na
správcu stránky
AKTUALITY
1.8.2007 >> Po zápase so Šaľou to v šatni LAFC-u vrelo!

Po zápase so Šaľou to v šatni LAFC-u vrelo!

V lučenskom futbale to vrie dlhšiu dobu! Doslova peklo nastalo v šatni LAFC-u po zápase so Šaľou. Po dvoch úvodných prehrách pretiekol kalich trpezlivosti viacerým hráčom, ktorí dali vedeniu na známosť, že zápas proti Šali (1:2) bol ich posledný v drese LAFC-u. Svoje si povedali najmä Andrej Kamendy, ktorý pri odchode zo štadióna utrúsil: „Končím! Takto to ďalej nejde! Môžem sa na to.....“. Andymu Kamendymu chvíľu trvalo, kým sa upokojil. Potom však spustil. „Toto už je priveľa. Dosť! Ľuďom treba povedať pravdu ako to s tým lučenským futbalom je,“ začal Andy. Nuž a ako to teda s LAFC-om podľa neho vyzerá, respektíve, kde ho topánka tlačí? „Všade! Nič tu nefunguje. Chýbajú peniaze aj ľudia, ktorí by sa starali o fungovanie klubu na takej úrovni ako tomu je v ostatných prvoligových celkoch. V nich nie je mysliteľné, aby hráčom chýbali výplaty za dva mesiace. A najmä to, že nie je toho človeka, ktorý by s vami na túto tému vôbec komunikoval. Pritom nároky sú na vás zo všetkých strán a veľmi vysoké,“ hovorí Andy otvorene o problémoch lučenského futbalu.
V júli mu končí hosťovanie v LAFC-i (t.č. už teda skončilo, pozn. red.). Práve po nasledujúcom zápase sa má rozhodnúť či ostane pri „rusnákovcoch“ alebo sa vráti na Pasienky. Po zápase so Šaľou je zrejme o jeho osude rozhodnuté. „Momentálne som rozhodnutý vrátiť sa do Interu. Ešte pred tromi týždňami som však bol rozhodnutý ostať, pretože som dal na slová nového vedenia klubu. To mi sľúbilo, že mi všetky podlžnosti, ktoré má klub voči mne vyrovná. Dodnes som totiž nevidel májovú výplatu. Prípravu som absolvoval po dohode klubov v Interi. Keďže som na hosťovaní v Lučenci pochopiteľne nemohol som si nárokovať v tomto období odmenu od Interu. Práve po zápase so Šaľou som sa dozvedel, že Lučenec mi nedá ani tieto peniaze. Nuž, čo je veľa to je veľa. Potrebujem aj z niečoho žiť. Keby to bol prvý a jediný problém tak čert to ber. No už aj v minulosti som niečo podobné zažil a peniaze, ktoré som mal podľa dohody dostať som dodnes nevidel. Mlčal som ja, mlčali ostatní, ale je čas vyjsť s pravdou von. Takto to funguje, lepšie povedané nefunguje v lučenskom futbale. Nechcem sa vyhovárať na peniaze, ale nech sa ľudia nečudujú, že mužstvo je v kŕči a nič sa mu nedarí. Veď komu by sa aj darilo, keď namiesto toho, aby ste mysleli na najbližší zápas a súpera, rozmýšľate o tom, kde zobrať peniaze na to, aby ste vyplatili inkaso a telefón,“ hovorí Andy.
Tvrdí, že okrem neho a už spomínaného Petra Iskru nie je sám, kto je už jednou nohou na odchode. „Niečo treba robiť. Priznám sa na druhej strane by som aj rád ostal. Je tu výborné publikum, myslím si, že káder, ktorý nastúpil do novej sezóny je tiež veľmi kvalitný, no uznajte z niečoho treba žiť,“ pridáva Andy. Na záver dodáva, že LAFC-u nechce týmito slovami ublížiť, no ako znova tvrdí, niečo treba robiť. „LAFC ma sklamal v jednej veci, o ktorej cez média nebudem hovoriť, pretože klub by mal z toho veľké problémy. Verím preto, že to spoločne a rozumne vyriešime. A predovšetkým, že si lučenskí činovníci uvedomia, že ak to takto bude ďalej pokračovať, môže sa veľmi ľahko stať, že klub padne tvrdo na kolená,“ dodal Andrej Kamendy.

A čo na to vedenie LAFC?
Vedenie LAFC-u sa proti slovám Andreja Kamendyho tvrdo bráni. „Z toho, čo Kamendy hovorí, nie je skoro nič pravda. Za to čo u nás v Lučenci odohral má všetko vyrovnané. Za posledné mesiace, ktoré odohral a to prízvukujem za LAFC dostane až 30.7., tak ako ostatní hráči,“ hovorí športový riaditeľ klubu Tibor Gálik na margo Andyho Kamendyho. Zároveň pridáva, že s Kamendym vedeniu LAFC počíta aj po uplynutí hosťovania. „Záujem z našej strany, aby aj s Mihálikom ostal, je. No musia aj oni obidvaja chcieť. My ich nútiť nemôžeme,“. Nielen Kamendyho verziu o lučenskom futbale, ale aj reči o vrení v tíme či podobné fámy vyvrátil. „Hráči majú vytvorené podmienky preto, aby podávali dobré výkony. Tie však zatiaľ zaostávajú za očakávaním. Predovšetkým by si mali niektorí vstúpiť do svedomia a konečne hrať naplno,“ dodáva T. Gálik. Nuž, čo k tomu dodať. Azda iba toľko: či je to s LAFC-om tak alebo onak - jedno je isté. Páni futbalisti budíček. Čím skôr zazvoní a futbalistov Lučenca prebudí, tým lepšie. Pretože ešte pár prehratých zápasov a....

Zdroj: Novohradské noviny