Online:
Návštev celkom:
© Tomi 2007 - 2013
Kontakt na
správcu stránky
AKTUALITY
30.9.2007 >> 11. kolo: MFK Goral Stará Ľubovňa - Inter Bratislava 0:1


MFK Goral Stará Ľubovňa - Inter Bratislava 0:1 (0:1)
11. kolo 1. ligy - 29.9.2007

GÓL: 34. Majtán, ŽK: Petrán, Majtán, Kučera, Török, rozhodovali: Jaška - Klačko, Mikulaj, 3020 divákov.

GORAL: Kobr – Majný, Loj (46. Solotruk), R. Pavlišin, Štrbac - Kupec, Tatarevič, Cicman (52. Dlugoš), Maďarik - Pagor, Renčko (70. Puhák). Tréner A. Daňko.

INTER: Košický – Čikoš, Ševela, Majerník (14. Závaterník), Matovič – Petrán (67. Ďuďák), F. Kiss (86. Zrubec), Kučera, Török – Majtán, Hodek. Tréner V. Koník.

V Starej Ľubovni mali futbalový sviatok. Práve prebiehajúci jarmok a krásne počasie prispeli k tomu, že na bratislavský Inter bola zvedavá najvyššia návšteva v tejto sezóne.
Sympatický štadiónik mal jedinú nevýhodu - akosi tu pozabudli na sektor hostí a tak sa minivýprava v počte kusov tri musela usadiť nad striedačkou hostí bez akéhokoľvek dohľadu usporiadateľov alebo polície. Obavy boli najmä v druhom polčase, lebo ľudia sa presunuli na našu stranu a tak sme stáli v obkolesení davu s jarmočnou náladičkou. Obišlo sa to však bez problémov. Domáci fanúšikovia mali vyhradený malý sektor na hlavnej tribúne. Tu je na mieste pochváliť ich výkon. V počte cca 30 ľudí povzbuddzovali celý zápas v sprievode bubnov a nemuseli by sa hanbiť ani v Corgoň lige.
Inter začal veľmi dobre, prvý polčas predviedol najlepší výkon v tejto sezóne. Už v 5. minúte spálil prvú tutovku Hodek, onedlho trestuhodne aj druhú. Žltočierni museli veľmi skoro striedať, Závaterník nahradil Majerníka, ktorého domáci skopli a s jeho nohou to najlepšie nevyzeralo. Domáci mali slabú obranu, hlavne na ľavej strane si Török s Matovičom robili, čo chceli. Po Petránovom centri úplne voľný Hodek hlavičkoval nad. Potom prišla hluchá chvíľka a po peknej kombinácii sa domáci Renčko rútil na Košického, ale napálil zbrklo len do neho. Interisti sa rýchlo otriasli a jasnú prevahu korunovali v 33. minúte, keď po peknej kombinácii center z ľavej strany prešiel až na Majtána a ten skóroval. Žltočierni mohli svojho súpera ešte doraziť, ale vyložené šance zostali nepremenené. Naopak, po rohovom kope sa lopta dostala na šestnástku hostí, strela Pagora však skončila na tyčke a následnú dorážku vykopával náš obranca z bránkovej čiary.
Druhý polčas začal Inter opäť aktívne, ani dve ďalšie gólové šance však v sieti neskončili (kto mohol tušiť, že to boli posledné ohrozenia Kobra v zápase). Poslednú polhodinku nastal nepochopiteľný zvrat. Zo zápasu, ktorého opraty držali hostia jednoznačne v rukách, sa stála dráma. Inter prestal útočiť, úplne sa stiahol a bezhlavo nakopával lopty dopredu. Takmer fatálne dopadol odkop Košického, ktorý sa pošmykol, lopta našla domáceho útočníka, ktorý z 20 metrov prudko hlavičkoval vedľa brány. Domáci zahrávali veľa rohových kopov, no na prekvapenie všetky obrana Interu odhlavičkovala do nebezpečia. Strieľalo sa najmä z diaľky, no nepresne. Napriek tomu bol v poslednej štvrťhodinke tlak domácich zdrvujúci, čo vyhecovalo aj domácich priaznivcov. Tŕpli sme najmä pri priamom kope z hranice šestnástky v 86. min., keď strelu bravúrne vytlačil Košický, ktorý podobne vyboxoval exportnú delovku z 25 metrov v nadstavenom čase. Inter tlak ustál a tak z toho bolo nakoniec vydreté víťazstvo.
Čo potešilo: výborná hra v prvom polčase; neobvyklá dominancia obrancov pri štandardkách súpera; výkony Čikoša, Ševelu, Kučeru a v prvom polčase Töröka; tri body.
Čo nepotešilo: nepochopiteľné totálne uzavretie sa do obrany v poslednej polhodine; opäť zbytočné žlté karty (Majtána, Kučera a Török); pasivita Majtána v 2. polčase, nedôraznosť až ľahkovážnosť Hodeka.