Online:
Návštev celkom:
© Tomi 2007 - 2013
Kontakt na
správcu stránky
AKTUALITY
21.10.2007 >> 13. kolo: Slavoj Trebišov - Inter Bratislava 2:2


Slavoj Trebišov - Inter Bratislava 2:2 (2:1)
13. kolo 1. ligy - 20.10.2007

GÓLY: 23. Petričko, 40. Toporčák - 13. a 47. Majtán, ŽK: P. Tomko, Jeníček, Jenei - Matovič, Török, Čikoš, ČK: 89. Cvjetinovič - 89. Majtán, rozhodovali: Horváth - Poláček, Klačko, 1234 divákov.

SLAVOJ: Ferenc – Hoffman, Jeníček, Petričko, E. Lukáč (75. Kročko) – Gašpar (70. Cvjetinovič), Capko, Toporčák (86. Ľ. Rusnák), Jenei – Mooc, P. Tomko. Tréner E. Sudimák.

INTER: Košický – Čikoš, Ševela, R. Mihálik, Matovič – Ďuďák, Kučera, Zrubec, Török – Majtán, Hodek. Tréner V. Koník.

Na zápas do Trebišova sa rozhodlo vycestovať päť fanúšikov. Cesta na Ďaleký východ trvala autom slušných 6 hodín a 15 minút pred výkopom sme už stáli v sektore hostí na domácom štadióne. Tu nás už čakali ďalší dvaja fanúšikovia - viditeľne v "náladičke". Miestny stánok je situovaný v parku, podpísal sa na ňom však zub času. Na rozdiel od iných štadiónov tu hostia našli svoj sektor a v ňom aj troch usporiadateľov. Domácich priaznivcov si zrejme vďaka chladnému počasiu cestu na štadión veľa nenašlo - z oficiálneho počtu to bola asi len polovica.

Zápas sa začal v celkom dobrom tempe. Prvú šancu mali trebišovskí futbalisti, keď strela brankárovi Košickému vypadla z ruky, pred dobiehajúcim útočníkom ju na poslednú chvíľu zachránil. Potom prišla nádherná akcia žlto-čiernych. Majtán dostal nádhernú prihrávku do behu, rútil sa sám na brankára a nekompromisne ho obstrelil. V 13. minúte tak Inter viedol 0:1. Potom musela zakročiť polícia - potúžený bratislavský fanúšik predviedol striptíz a tak ho odviedli. Radosť z gólu však netrvala dlho. Center z ľavej strany našiel osamoteného Petrička a ten zo 14 metrov hlavičkou do rohu bránky vyrovnal. Toto hostí dosť zlomilo. Trebišovčania vycítili šancu a začali útočiť. Po vysunutí pravého trebišovského krídla Košický na okamih zaváhal, potom sa rozbehol za hranicu šestnástky a vkĺzačkou odzbrojil domáceho hráča. Diváci sa dožadovali červenej karty a ani my by sme sa jej veľmi nečudovali, rozhodca však nepískal. Od tohto momentu to na hlavnej tribúne začalo vrieť a skupinka starších fanúšikov prudko reagovala na každé odpískanie proti svojmu mužstvu. Inter sa zmohol len na platonické útočenie, po nenápadnom centri však Majtán vyskočil spolu s trebišovským obrancom, od ktorého chrbta sa lopta odrazila do brvna. Nepríjemná situácia prišla v 39. minúte. Pred našou šestnástkou rozhodca odpískal faul, loptu si postavil Toporčák a na pomerne jednoduchú strelu Košický ani nereagoval! - 2:1. Do polčasu sa už nič nestalo.

Cez polčas k nám prišiel zástupca domácich fanúšikov a trošku sme si pokecali. Zároveň sme videli skutočnú raritu - dvoch asi 50 ročných skínov. Do nášho sektoru pribudli traja obyvatelia počernej pleti (s krycím názvom sáčkari), ktorí si sadli za naše vlajky a strážili nám ich až do konca. :-) Dúfam, že nepodarilo niekomu ich odfotiť.

Hneď na začiatku druhého dejstva hostia zdvihli hlavu. Po nenápadnej akcii Majtán vyslal po zemi ošemetnú strelu, ktorú brankár nedočiahol a od žrde sa dokotúľala kúsok za čiaru. Vyhrávať sme mohli po vyloženej šanci Ďuďáka, ktorý však prihrávku tak nešťastne spracoval, že lopta skočila rovno do rúk domáceho gólmana. Aj domáci sa dostali do dvoch šancí, Košický sa však prebudil a obe zlikvidoval. Poslednú šancu mal Kučera, ktorý si spracoval loptu a z 20 metrov nádherne vystrelil, opečiatkoval len brvno domácej brány. Na ihrisku však narastal počet šarvátok a všetko to vyvrcholilo v 89. minúte, keď po faule sa do seba pustili Cvjetinovič s Majtánom a obaja videli červené karty. Na ihrisko dokonca pribehol ukľudňovať aj tréner Koník. Napätie na hlavnej tribúne aj na ihrisku sa dalo krájať a rozhodca napriek avizovaným trom nadstaveným minútam radšej odpískal duel už po prvej.

Inter si napokon odviezol bod, s ktorým môžu byť spokojné obe mužstvá. Od 15. minúty do polčasu dominoval Slavoj, v druhom polčase sme mierne mali navrch my. Dobre zahrali Matovič, Čikoš, Kučera, Ďuďák a Majtán - ten by však mal niečo robiť so svojim nešportovým správaním. Určite nás nepotešil výkon Košického, druhý gól bol úplne jeho, prvý čiastočne. Výkon mužstva bol slabší ako v Prievidzi, napriek tomu sme výjazd zhodnotili ako veľmi vydarený. Prispela k tomu aj atmosféra na štadióne so slušnými domácimi fanúšikmi, nebolo počuť žiadne nadávky (na Bratislavu, SFZ...) a milo nás prekvapilo aj samotné mesto so štadiónom. No a nakoniec sme si užili aj veľa srandy (legendárna bude určite náhla "vykládka" bagiet na diaľnici kúsok pred Bratislavou).

V galérii je niekoľko fotografií zo zápasu, pozrieť si môžete náš rohový kop, druhý gól Trebišova a málo vídané zahratie rohového kopu.