Online:
Návštev celkom:
© Tomi 2007 - 2013
Kontakt na
správcu stránky
AKTUALITY
15.11.2007 >> Stretnutie s M. Lônčíkom a V. Koníkom


Stretnutie s M. Lônčíkom a V. Koníkom

Po dlhšom hľadaní vhodného termínu sa nakoniec podarilo dohodnúť stretnutie s prezidentom klubu Milanom Lônčíkom a trénerom Vladimírom Koníkom. Po skončení prípravného zápasu proti mužstvu ŠKP Dúbravka, v ktorom sa mimochodom skúšali aj prípadné nové posily, zástupcom fanúšikov venovali dve hodinky, počas ktorých sa pokúsili objasniť súčasnú situáciu v klube a poodhaliť plány do budúcnosti.

O súčasnom kádri


V prvom rade bolo upresnené, že Tomášovi Majtánovi končí zmluva v júni 2009, Andrejovi Hodekovi v júni 2008 a Vojtovi Horváthovi už túto zimu, posledne menovaný však má záujem zmluvu predĺžiť. Tak okolo Majtána, ako aj okolo brankára Košického sa točia manažéri zahraničných klubov. V oboch prípadoch im nebude bránené prestúpiť v prípade lukratívnej ponuky, avšak kým v prípade útočníka si tréner myslí, že by mal zostať minimálne do leta, tak pokiaľ ide o brankársky post, je dosť pravdepodobné, že jeden z dvojice mladých brankárov Pasienky opustí. Pokukovať sa začína aj po Kučerovi či mladučkom Kissovi. Fáma o hosťovaní Mihálika a Kissa v košickom béčku na jar je nepravdivá.
Čo sa týka zranení, dlhodobo vyradený je Friga, ktorý začne naplno trénovať až v lete, zranenie trápi Majerníka, Vojtovi Horváthovi vyberali úlomky kostí, ale už začína trénovať, momentálne sa zranil Čikoš, problémy s meniskusom má Andrej Hodek, ktorý ešte jeseň snáď dohrá, úplne fit nie je ani Závaterník. Rado Piši sa po autonehode zotavuje, ľahko trénuje, jeho návrat na futbalové ihriská však ešte potrvá. Reč bola aj o špecifikách (nielen) mladých hráčov (prístup, správanie, životospráva), mnohé veci zostávajú totiž divákovi na tribúnach utajené.

Blízka budúcnosť


Inter má vyhliadnutých niektorých hráčov, ktorý by prípadne mohli posilniť káder. Momentálne sa hovorí o 24-ročnom stopérovi Húšťavovi a útočnikovi Kubovi, ktorých klub pozoruje a skúša, ďalej je tu úsilie o návrat niektorých bývalých hráčov Interu (obrancu a strednopoliara). O nejakých exotickejších posilách zo zahraničia sa neuvažuje, taktiež v postate nepripadajú do úvahy hráči z Corgoň ligy, aj z lavičky, nakoľko ich finančné požiadavky sú až príliš prehnané. Z hosťovania by sa mali vrátiť Szegedi a Augustín. Predstava vedenia je, aby sa cez zimu posilnené mužstvo na jar skonsolidovalo a zohralo a aby ďalší ročník bolo hlavným ašpirantom na postup. Prezident však poznamenal, že v zákulisí sa hovorí opäť o rozšírení najvyššej súťaže (na 16 účastníkov), takže na jar môže byť všetko inak.

Plány do hlbšej budúcnosti


Momentálny hlavný sponzor -skupina firiem reprezentovaná p. Chrenkom - má naďalej záujem sponzorovať Inter. Niektoré nepravdivé informácie, ktoré sa objavili v médiách v poslednej dobe okolo výmen pozemkov a v súvislosti s výstavbou národného štadióna, boli uvedené na správnu mieru. Existencia Pasienkov je zatiaľ naďalej braná ako samozrejmá, zaručená je minimálne počas výstavby Národného štadióna. Plány o sťahovaní na Krčace sú zatiaľ skôr len v rovine teoretickej. Momentálne sú tam nevyhovujúce tréningové plochy, hlavný trávnik má zlú drenáž a často býva pod vodou, samotné pozemky sú vo vlastníctve ministerstva vnútra, ktoré nie je priveľmi naklonené k ich predaju resp. dlhodobému prenájmu. Plánuje sa zlepšiť práca s mladými futbalistami vo všetkých vekových kategóriách.

A ešte na záver...


V súvislosti s poslednou "kauzou Buchta" si prezident Interu zastal svoje stanovisko. Skôr ako o kontumáciu výsledku mu išlo o to, upozorniť na niektoré praktiky a rozhodnutia disciplinárnej komisie. Poukázal aj na niektoré praktiky a zákulisné ťahy používané v prvej lige, ktorými sa značne odlišuje od najvyššej súťaže.

Všetci priaznivci Interu sú zároveň pozvaný na zimný turnaj Tipsport Cup, ktorý sa uskutoční na umelej tráve a kvôli ktorému sa zrejme zapožičajú prenosné tribúny. Zápasy s Trnavou, Petržalkou a Brnou určite kvalitne preveria mladé mužstvo Interu. Takisto sú všetci fanúšikovia pozvaní na zápas starých pánov Interu a Slovana, ktorí sa odohrá dňa 30.12.2007 opäť na umelej tráve. Už sú známe aj niektoré prípravné zápasy cez zimnú prestávku, spomenutý bol napríklad Olomouc.

Bez záruky. Šírenie len so súhlasom autora. © Tomi, 2007