Online:
Návštev celkom:
© Tomi 2007 - 2013
Kontakt na
správcu stránky
AKTUALITY
10.1.2009 >> FC Artmedia Petržalka - Inter Bratislava 2:3


FC Artmedia Petržalka - Inter Bratislava 2:3 (1:1)
Tipsport liga 2009 - 1. zápas v skupine E - 10.1.2009

GÓLY: 3. Ujčík, 58. Ujčík - 29. F. Kiss, 84. Čirik, 86. Kuba, 150 divákov.

ARTMEDIA: Hýll (46. Jenčo) - Neoveský (46. Konečný), Farkaš, Saláta, Čikoš - P. Mráz (46. Mikulič), V. Horváth, Czinege, Pav. Ďurica (46. P. Hašek) - Sylvestr (46. Majtán), Ujčík (62. Mároši). Tréner M. Hipp.

INTER: Prošovský – Polgár, Ševela, Staško (63. Chlebo), Kosmeľ – Čirik, F. Kiss (80. Zrubec), P. Sedlák (30. Burza), Szegedi (73. Tarek) - Kuba, Hodek. Tréner V. Koník.

Pozrite si video s prvým gólom Interu a koncom zápasu, reportáž TA3, fotografie v galérii a na Profutbale.

Zápas sa ešte ani poriadne nezačal a Prošovský kapituloval. Proti umiestnenej strele mladého Ujčíka však nemal šancu. Artmedia udávala tempo zápasu do 15. minúty, potom taktovku až do konca polčasu prebral Inter. Aktivitou hýril najlepší hráč zápasu Szegedi, ktorý utešenou strelou opečiatkoval brvno petržalskej brány. Žlto-čierni zaslúžene vyrovnali v 29. minúte, keď loptu po rohovom kope Hýll vytlačil len na hranicu šestnástky, odkiaľ Filip Kiss lahôdkovým lobom do vinkla skóroval. Napriek sľubným náznakom už Inter do polčasu nestrelil gól.

Artmedia po polčase prestriedala, čo sa prejavilo na nudnejšom úvode. Takmer po hodine hry z ničoho nič udrela, keď sa v šestnástke najlepšie zorientoval Ujčík a nikým nekrytý poslal loptu za chrbát Prošovského. To bolo v podstate zo strany Petržalky všetko, napriek snahe už jej hráči bránu Interu vážnejšie neohrozili. Vyrovnať mohol Kuba, ale najprv mieril do brankára a následne z uhla iba do žrde. Neskóroval ani Hodek, ktorý po perfektnej Burzovej prihrávke obišiel aj Jenča, ale obranca Artmedie jeho strelu zblokoval. Aktívny hlúčik fanúšikov Interu sa dočkal v 84. minúte, keď Kubova prihrávka z pravej strany našla úplne voľného Čirika a ten z piatich metrov zavesil. To však nebolo všetko, o dve minúty obrana Petržalky spravila chybu a Kuba pohodlne skóroval. O chvíľu bolo takmer 2:4. Inter zaslúžené víťazstvo udržal.

V druhom zápase skupiny E prehrala Nitra zo Slováckom 0:1, keď o víťazstve rozhodol v prvom polčase Sládek. Inter sa stretne s Nitrou v stredu 14.1.2009 o 15:00 opäť na umelej tráve na Pasienkoch.

Zmeny v kádri žlto-čiernych
Inter nastúpil bez tria V. Horváth, Majtán, Čikoš, ktorí sú práve v Petržalke - vraj len na skúške. Z hosťovania sa vrátili Roman Mihálik, Ivan Zrubec a Jozef Friga. Posledne menovaný však zatiaľ nefiguroval na súpiske, podobne ako Marián Tomčák, ktorý sa však pred zápasom rozbehával, v Interi však s najväčšou pravdepodobnosťou nezostane. Tento osud postihne asi aj Šedivého, ktorý je hráčom Olomouca a skončilo sa mu hosťovanie. Do hry nezasiahli Maťo Krnáč, Roman Mihálik, Tomáš Polakovič a Peter Fieber ml. Zatiaľ teda káder viac-menej drží pohromade, uvidíme dokedy. Zmluvy podľa najnovších informácií predĺžili Ševela, Szegedi, Čirik a Staško.