Online:
Návštev celkom:
© Tomi 2007 - 2013
Kontakt na
správcu stránky
AKTUALITY
28.2.2009 >> FK DAC 1904 Dunajská Streda - Inter Bratislava 3:2


FK DAC 1904 Dunajská Streda - Inter Bratislava 3:2 (2:0)
Prípravný zápas - 28.2.2009

GÓLY: 8. Benjušis, 42. Bajevski, 70. Suljanovic - 61. a 72. Maroši, ŽK: Burza, 500 divákov.

DAC: Novota - Regedei, K. Németh, Marcin (74. Zápotoka), Gerich - Labaška (46. Suljanovic), Parvin (30. Esad, 67. Parvin), Abena, Hassan (35. Stafsulaj) - Benjušis, Bajevski (46. Wansi). Tréner W. Lorant.

INTER: Krnáč (46. Prošovský) – Burza (88. Šedivý), Polgár, K. Kratochvíl (59. Mihálik), Tarek – Fieber ml., F. Kiss (59. Maroši), Sedlák (59. R. Valent), Kosmeľ (88. Kučera) - Hodek (59. Kuba), Tomčák (62. Chlebo). Tréner P. Fieber.

Kvôli nepriaznivému počasiu bolo presunuté 19. kolo I. ligy a Inter tak odohral prípravné stretnutie v Dunajskej Strede na umelej tráve. Cestu na zápas si našlo okolo 500 priaznivcov domácich s mnohými zástavami a bubnom. Žlto-čierni súpera očividne zaskočili, lebo už v dvadsiatej sekunde sa rútil Andrej Hodek sám na brankára Novotu, ale loptu poslal tesne vedľa žrde. O minútu dostal Tomčák fantastickú prihrávku do šestnástky, ale v poslednom okamihu mu loptu chytil brankár. V tretej minúte sa situácia takmer zopakovala, no tentoraz v poslednej sekunde zasahoval obranca domácich. O ďalšie tri minúty Hodek našiel v šestnástke Tomčáka, ktorý loptu zle trafil, Hodek ju ešte stihol, ale spätná prihrávka nikoho nenašla. V ôsmej minúte letel z pravej strany pretiahnutý center do šestnástky Interu, Tarek dlho váhal čo s loptou, nakoniec ju nepochopiteľne hlavou priťukol Litovcovi Benjušisovi, ktorý strelil úvodný gól stretnutia. Inter naďalej búšil do súpera, ale Tomčák mieril len do obrancu a v 20. minúte po priamom kope Sedláka Polgár loptu len pohladil hlavou a následne prešla ponad nohy našich dvoch útočníkov. Skutočne dobrých 25 minút ukončila kombinácia Kissa s Fieberom, ktorého strela išla vysoko nad. To už začali šomrať diváci, lebo dovtedy si DAC vôbec nevytvoril šancu a v obrane často chyboval. V závere prvej polhodinky sa domáci predsa len k slovu dostali, najprv Krnáč zneškodnil prudkú strelu z priameho kopu a potom šla lopta po peknej akcii len tesne vedľa našej brány. V 33. minúte Kratochvíl našiel krásnym centrom Tomčáka, ktorý z desiatich metrov hlavičkoval do zeme a následne nad bránu. Pred prestávkou ešte domáci po strate lopty Sedlákom ponúkli oku lahodiacu akciu, naštastie lopta len lízla ľavú žrď. Druhý gól však prišiel hneď nato, keď Macedónčan Bajevski najprv hlavičkoval do tyče a následne loptu poslal za chrbát bezmocného Krnáča.

Druhý polčas bol už nudnejší s menším počtom šancí. Aktívnejšie začali domáci, obrovskú príležitosť spálili v 56. minúte, keď Prošovský bravúrne zasiahol. Potom sa k slovu dostal Inter, najprv Kissova bomba narobila Novotovy veľké problémy a v 61. minúte Kuba v šestnástke nezištne prihral Marošimu, ktorý doklepol do prázdnej brány - 2:1. O desať minút bol rozdiel opäť dvojgólový, keď Nemec Suljanovic s prehľadom preloboval Prošovského. Inter sa nevzdával, lebo v 72. minúte sa k lopte dostal opäť Maroši a z dvadsiatich metrov nechytateľne skóroval, za čo zožal potlesk celého obecenstva. Bohužiaľ napriek snahe už vyrovnávajúci gól nepadol, naopak Inter mohol inkasovať, ale Prošovský opäť fantasticky zasiahol. Zápas tak skončil nezaslúženým víťazstvom domácich, ktorí sa v zápase prezentovali viacerými nepeknými zákrokmi, často používali lakte, paradoxne žltú kartu dostal Andy Burza, ktorý sa po jednom takom zásahu neovládol a riadne vynadal rozhodcovi.

Do Dunajskej stredy necestovali Húšťava, Friga, Polakovič a Zrubec. Mužstvo neposilní Ivan Cíferský z Trnavy. V kádri sa objavilo niekoľko nových tvárí:
Karel Kratochvíl - 26-ročný český obranca, odchovanec Slavie Praha, ktorý pôsobil v Kladne, Hradci Králové, kazašskej Karagande a naposledy v FK Bohemians. V zápase sa celkom slušne predviedol na pozícii M. Ševelu.
Róbert Valent - odchovanec Interu Bratislava, ktorý hrával najmä za rezervu Interu a potom v ŠKP Dúbravka.
Martin Maroši - onedlho 21-ročný odchovanec Interu, ktorý pôsobil v Artmedii. Pravdepodobne prišiel na hosťovanie, lebo v Petržalke má zmluvu do roku 2010.

Nezabudnite, že najbližší zápas hrá Inter so Šaľou v nedeľu 8. marca o 14:30 na Pasienkoch. Tu by sa mali odohrať všetky zápasy žlto-čiernych na jar.