Online:
Návštev celkom:
© Tomi 2007 - 2013
Kontakt na
správcu stránky
AKTUALITY
17.7.2009 >> Futbalový Inter žije ďalej


Futbalový Inter žije ďalej
Oficiálna tlačová správa, Bratislava, 17. júla 2009

Fanúšikom a rodičom sa podarilo zachrániť budúcnosť pre takmer 200 mladých futbalistov v Bratislave

Osud jedného z najslávnejších futbalových klubov na Slovensku je zachránený. Inter Bratislava po postupe do Corgoň ligy a následnom predaji do Senice nezmizne z futbalovej mapy. Po hektických udalostiach posledných siedmich týždňov priniesla úspech iniciatíva fanúšikov žltočiernych, trénerov a rodičov mladých futbalistov z Pasienkov. Vďaka ústretovému prístupu Slovenského futbalového zväzu a predstaviteľov FK Senica budú môcť v nadchádzajúcej sezóne takmer všetky mládežnícke družstvá hrať svoje pôvodné súťaže a to pod názvom FK Inter Bratislava.

V záujme zachovania kvality prvej ligy starších žiakov a ďalšieho športového rastu mladých interistov pristúpil SFZ k mimoriadnemu rozšíreniu tejto súťaže na 18 mužstiev. Okrem tímu Senice v nej takto bude môcť naďalej hrať aj pôvodný tím z Pasienkov. Tým sa podarilo zabrániť nútenému presunu talentovaného kolektívu o niekoľko súťaží nižšie, kde by rast mladých futbalistov výrazne ustrnul.

"Tak ako všetci interisti som šťastný, že sa nám podarilo zachrániť značku futbalového klubu Inter Bratislava a jeho talentovanú mládež, ktorá je nádejou pre jeho ďalšie napredovanie. Naše združenie kontinuálne nadväzuje na bohatú žltočiernu históriu. Sme radi, že majoritný vlastník FK Senica Vladimír Levársky potvrdil, že je férový hráč a podporil myšlienku zachovania mládežníckeho futbalu na Interi. Cieľom klubu je trpezlivou prácou s futbalovou mládežou postupne prinavrátiť Inter medzi slovenskú špičku. Zároveň to vnímame ako nový impulz pre našu budúcnosť. Novým prístupom, transparentnosťou a radosťou z futbalu by sme radi získali sympatie širokej verejnosti a novej generácie fanúšikov. Robíme všetko pre to, aby bol tento unikátny projekt úspešný," povedal Anton Greguš, prezident občianskeho združenia Inter Bratislava.

O sile tohto projektu svedčí aj fakt, že post viceprezidenta občianskeho združenia a zároveň prezidenta futbalového klubu FK Inter Bratislava prijal dlhoročný hráč Interu, reprezentant, tréner a manažér Jozef Barmoš.

Pod hlavičkou FK Inter Bratislava v sezóne 2009/2010 budú hrať pod vedením doterajších skúsených trénerov tri prípravkárske, štyri žiacke a dva dorastenecké tímy. Spolu to predstavuje takmer 200 mladých futbalistov.

V čase, kedy v Bratislave mizne jedno ihrisko za druhým, treba mimoriadne oceniť nezištné gesto bývalého majiteľa Interu, ktorý sa čestne zaviazal k bezplatnému poskytnutiu dvoch tréningových ihrísk a príslušného zázemia pre športové kolektívy FK Inter.

Občianske združenie je otvorené pre všetkých nových členov, ktorým na Interi úprimne záleží a chcú sa podieľať na jeho novom začiatku.

Pre bližšie informácie kontaktujte:
Anton Greguš
Prezident Inter Bratislava, o.z.
Tel: 0903 248 343
Email: anton.gregus@stonline.sk
Tlačová konferencia Inter Bratislava, o.z.
Tlačová konferencia Inter Bratislava, o.z.
Zľava Jozef Mihál, Anton Greguš, Jozef Barmoš, Peter Bauer ml.
Anton Greguš - prezident Inter Bratislava, o.z.
Čestné prehlásenie

























Pozrite si reportáž TV Markíza a video z denníka Šport.

Dňa 16. júla 2009 sa konala schôdza občianskeho združenia Inter Bratislava, na ktorej boli zvolení zástupcovia jeho jednotlivých orgánov nasledovne:

Výkonný výbor
prezident občianskeho združenia: Ing. Anton Greguš
viceprezident občianskeho združenia: JUDr. Jozef Barmoš
člen zodp. za oblasť manažérsku, ekonomickú a účtovnú: RNDr. Jozef Mihál
člen zodp. za oblasť org.-právnu, mediálnu a medz. vzťahov: Ing. Tomáš Kráľ
člen zodp. za sekciu futbalu: Peter Bauer ml.
člen zodp. za sekciu futsalu: Igor Weiss
člen zodp. za sekciu iných športov: Ing. Ľubomír Želiezka
člen zodp. za oblasť trénersko-metodickú: Patrik Lipnický
člen zodp. za oblasť lekársko-zdravotnícku: MUDr. Alena Urvayová

Revízna komisia
predseda: Pavel Haulík
člen: Peter Ivanov
člen: Ing. Juraj Šarkan

Registračná komisia
člen: Ing. Anton Greguš
člen: RNDr. Jozef Mihál
člen: Peter Bauer ml.
člen: Tomáš Kráľ
člen: Ing. Tomáš Gerčák

Zapisovateľ
Ing. Tomáš Gerčák

Overovateľ
Dušan Švec

Registračná komisia bude mať za úlohu posúdenie žiadostí o vstup do občianskeho združenia. Zároveň bolo odsúhlasené vypracovanie etického kódexu, s ktorým budú musieť noví členovia pri vstupe do občianskeho združenia súhlasiť.