Online:
Návštev celkom:
© Tomi 2007 - 2013
Kontakt na
správcu stránky
AKTUALITY
22.2.2009 >> Zimná prestávka na Pasienkoch - predzvesť trpkého konca?


Zimná prestávka na Pasienkoch - predzvesť trpkého konca?



V sobotu 28.2.2009 začína jarná časť I. ligy a Inter prežíva zrejme najväčšiu krízu vo svojej histórii. Popri neustále diskutovanej existenčnej otázke cez zimu naplno prepukli aj finančné suchoty. Tie nastali už na jeseň, len sa o nich nehovorilo. Takisto silnel vplyv ostatných bratislavských klubov na dianie v klube, napriek tomu však tréner Koník dokázal vybudovať súdržný kolektív s reálnou šancou na postup. Majiteľ klubu oznámil čiastočnú nespokojnosť s bodovým ziskom, zároveň však presviedčal, že všetky podlžnosti vyrovnal a Inter ide na postup.

Hneď po poslednom jesennom hvizde si svoje veci zbalili kľúčoví hráči Čikoš, Majtán a Horváth, ktorých zlanárila za dodnes nejasných podmienok Petržalka. Nerátalo sa ani s Tomčákom a Šedivým, ktorým skončilo hosťovanie z Trnavy resp. Olomouca. Napriek týmto oslabeniam odhodlaný kolektív vyhral bratislavskú skupinu Tipsport ligy a pripravoval sa na štvrťfinále v Brne. Po niekoľkých článkoch v médiách, kde tréner Koník správne pomenoval situáciu v Interi a poukázal na finančné problémy, prenikli informácie, že má byť odvolaný. V Brne ešte naoko viedol tým, ktorý napriek výsledku herne nesklamal, no krátko nato bol napriek širokému nesúhlasu verejnosti odvolaný a nahradený Petrom Fieberom starším. To už sa strhla lavína. Ešte pred zápasom v Brne sa s Trenčínom dohodol Ševela, a práve štvrťfinálový súper si vyhliadol aj Szegediho. Napriek snahe veci ututlať vyšli najavo niekoľko mesačné nevyplatené mzdy hráčov a realizačného tímu. Ako asistenti skončilo aj trio Rusnák, Sedláček, Burza, Čirika upísal Trenčín, Staško už nebol žiadaný, nespokojnosť vládla tiež u Polgára s Kosmeľom, ktorí spolu s trénerom Koníkom podali na SFZ podnet na začatie konania. Peniaze však vysúdil len ex-tréner. Nakoniec dal výpoveď aj prezident Lônčík. Odvtedy je ticho. Nikto nič nevie. Týždeň pred ligou nie je známa ani jedna posila, kde a kedy Inter bude hrávať, aký je vôbec cieľ... Nepomohli ani dva otvorené listy fanklubu uverejnené (žiaľ len) v niekoľkých médiách.

Zdá sa, že Inter melie z posledného. Torzo hráčskeho kádra jednoznačne nemá na postup, odišiel aj duch kabíny. No už sa nesmejú ani najväčší odporcovia Interu. Z projektu Národného štadióna sa ustupuje, finančná kríza núti zamýšľať sa J&T nad investíciami do futbalu, aj bezdomovci dočasne prichýlení v Prievoze či Senci nemôžu vyskakovať. Bratislavská futbalová mafia úraduje a SFZ si len zakrýva oči a zapcháva uši. Nedávne výroky o význame Interu sú len plané výkriky do tmy a nič neriešia...


Z posledných informácií sa zdá, že v klube ostávajú Tomčák so Šedivým a na hosťovanie príde z Trnavy Cíferský. Aktuálizovanú súpisku nájdete vždy tu.


Prehľad prípravných zápasov:
FC Artmedia Petržalka - FK Inter Bratislava 2:3 (1:1) Ujčík 2 - F. Kiss, Čirik, Kuba
FC Nitra - FK Inter Bratislava 1:2 (1:1) Glenda - Szegedi, Kuba
FK Inter Bratislava - 1. FC Slovácko 0:0 (0:0)
FK Inter Bratislava - ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:0) Meszároš
FC Brno - FK Inter Bratislava 4:0 (2:0) Schneider, Došek, Schneider, Kalivoda
FK Inter Bratislava - Žiar nad Hronom 2:0 Čirik, vlastný
Spartak Trnava - FK Inter Bratislava 1:1 (0:1) Devátý - Zrubec
SFM Senec - FK Inter Bratislava ?
FK Inter Bratislava - FC Vysočina Jihlava 5:3 (1:2) Tomčák 2, Kaplan (vlastný), Lovětínský (vlastný), Hodek - R. Urban, Štohanzl, Vyskočil
FC ViOn Zlaté Moravce - FK Inter Bratislava 4:1 (1:0) Rób. Tomko 2, Kuračka, T. Bartoš - P. Sedlák
1. FC Tatran Prešov - FK Inter Bratislava 1:0 (1:0) Drakul